Magunkról

Az ESCCAP Magyarország az ESCCAP Európa része kattints ideAz egyesület célja elősegíteni a felelős állattartás és a társállatok parazitái elleni korszerű védekezés terjesztését Magyarországon, továbbképzések és oktatási anyagok útján, együttműködni más európai szervezetekkel, információkat és tapasztalatokat megosztani, ennek érdekében konferenciákon részt venni és rendezvényeket szervezni.

Ez az egyesület nemzeti szinten együtt kíván munkálkodni a társállatok tulajdonosaival és az állatgyógyászati szakemberekkel azért, hogy felhívják a figyelmet a paraziták okozta veszélyekre, és tájékoztatást, valamint tanácsot adjanak.

Az ESCCAP elsődleges feladata, hogy jó állatorvosi gyakorlati szempontú Irányelveket alkosson a társállatok parazitái elleni kezeléssel és védekezéssel kapcsolatban. Az Irányelvek az állatgyógyászati szakembereknek független, naprakész és tudományosan megalapozott tanácsot adnak a társállatok parazitái elleni leghatékonyabb védekezésre és ezek elleni kezelésre.

 

ESCCAP HungaryESCCAP-Hungary (TPTTE) alapító tagjai (állatorvosok, orvosok és biológus): Baska Ferenc, Biró Péter Gábor, Danka József, Farkas Róbert, Fok Éva, Győrffy András, Jacsó Olga, Kucsera István, Takács Györgyi, Tánczos Balázs, Varjú Gábor

Társállatok Parazitáival foglalkozó Tudományos
Tanácsadó Egyesület /TPTTE/:
Regisztrálva Budapesten
Ny.sz.: 01-02-0015854
Adószám: 18650899-1-42
Bankszámlaszám(CIB):
10700529-69250497-51100005

Az ESCCAP Európáról

Az ESCCAP (Európai Tudományos Tanácsadó társaság a Társállatok Parazitáiról) egy független, non-profit szervezet a parazitológia és közegészségügy területén Európa-szerte.

Elsődleges feladata a kedvtelésből tartott állatok élősködői (azaz parazitái) elleni kezelésre és az ellenük való védekezésre vonatkozó független, legjobb-gyakorlati  szempontú iránymutatások kidolgozása. Ezzel az ESCCAP célja a társállatok egészségének a védelme, a lakosság biztonságának növelése, valamint az állatok és az emberek közti kapcsolat megőrzése.

x